Tijdens het ontwerpen van een product blijven elementen als maakbaarheid, efficiënte assemblage (lean manufacturing) en de optimalisatie van het productieproces vaak buiten beschouwing.
Deze punten hebben wel een indirecte invloed op de kostprijs van het product, maar hoe kunt u juist hier een structurele kostenbesparing realiseren? Dat kan door in de beginfase van het productontwerp al rekening te houden met de productie en de procesoptimalisatie. Ook wel bekend als de Design for Manufacturability methodiek. Als het productontwerp eenmaal vast ligt is er weinig tot geen flexibiliteit meer om te optimaliseren.
Zij gingen u voor
Deze bedrijven hebben, tijdens de ontwikkelingsfase, onze expertise ingeroepen. Zo hebben zij hun productiekosten aanzienlijk gereduceerd. Bekijk de video’s:
Onze expertise, uw besparing
Door op structurele productie- en proceskosten te besparen wordt vaak de keuze voor kwalitatieve materialen en innovatieve technieken in het productontwerp gerechtvaardigd. Uiteraard met inachtneming van een acceptabele ROI. Hiervoor gebruiken wij bij Onkenhout de Design for Assembly methodiek. Op deze manier brengen wij voor u in kaart wat de invloed van de besparing is ten opzichte van de initiële investering en de aanschaf van componenten. Zo kunt u verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken en de te behalen besparingen meetbaar en inzichtelijk maken. U weet dus altijd zeker dat u kiest voor een oplossing die het beste past bij uw productontwerp. Met als resultaat een duidelijke diagram en een betrouwbare ROI berekening zoals te zien is in onderstaand diagram:
Uw vraag, onze uitdaging
Wilt u ook weten of u kunt besparen op uw ontwerp? Elk vraagstuk vraagt om een specifieke aanpak. Daarom benaderen wij elk vraagstuk ook als een project apart. Met behulp van onze ervaring, kennis en creativiteit adviseren wij u graag met het bepalen van de juiste oplossing en de meest optimale werkwijze voor uw vraagstuk.
Bel ons op het nummer +31 0(20) 6600 202 of mail ons via info@onkenhout.nl.